WAT EEN RELATIE! PSALM 23

WAT EEN RELATIE! PSALM 23

Dit thema vertelt over de bijzondere relatie van David met zijn God. David, die opgroeide als herdersjongen en die later koning werd, vond zijn veiligheid en geborgenheid bij het hart van God. We willen de bezoeker graag vertellen over die bijzondere relatie, die God ook zo graag met hen wil hebben. Jezus Christus heeft Zichzelf gegeven voor ons, zodat wij in open relatie met God kunnen leven, veilig en geborgen.

DEZE KAART GEVEN WIJ MEE AAN DE BEZOEKER

INHOUD STAND

  • In de stand hangt een grote banner, dezelfde foto als de voorkant van de kaart die we meegeven.
  • In de stand staat een oude drukpers, waarop we psalm 23:1-4 afdrukken. De bezoeker kan een afdruk meenemen.
  • Er is een statafel met daarop diverse folders/boekenleggers om gratis mee te nemen.
  • Er zijn diverse boeken, waaronder een hoop (kinder)bijbels.
  • Er is een display met gratis exemplaren van o.a. Gods cadeau voor jou.

HOE KAN IK HET GESPREK AANGAAN?

  • Je kunt het gesprek aangaan door de kaart te geven en er een vraag bij te stellen. Bijvoorbeeld: ‘Een kaart over de Bijbel, lees jij er nog wel eens in?’ of ‘David schrijft over zijn relatie met God. Wat heb jij met Hem?’
  • Je kunt wijzen op de banner en vragen: ‘Een schaapje aan het hart van de herder. Weet je wie dit voorstelt?’
  • Je kunt laten zien hoe je drukt bij de drukpers, en vertellen hoe de woorden van God gedrukt werden voor mensen, door deze uitvinding. ‘Je leest een stukje dat David schreef over zijn relatie met God. Wie is God voor jou?’
  • Je kunt uiteraard ook iets heel anders zeggen of vragen, net wat God jou op dat moment aanreikt. Hij geeft een hoop hulpmiddelen, maar het is altijd belangrijk om ook te luisteren naar wat Zijn Geest jou ingeeft om te zeggen.

MOGELIJKE REACTIES

De gedachte leeft dat de Bijbel bij vroeger hoort en zo vaak herschreven is, dat er niets meer van klopt. Je kunt, om je hierop voor te bereiden, dit stuk eens lezen: De Bijbel, méér dan een boek. Je kunt altijd vragen hoe iemand op een bepaalde gedachte komt (vaak is het napraten van anderen, zonder goede argumentatie) en vertellen wat jij van de Bijbel weet. Wat het je vertelt over het hart van God. Het is mooi als je vanuit je eigen ervaring kunt vertellen hoeveel God voor jou betekent. David schrijft over zijn relatie met Hem, en jij kunt vertellen over jouw relatie met Hem. Misschien reageren mensen op het woord ‘relatie’ omdat het negatieve herinneringen bij hen oproept. Sommige mensen zullen gekwetst zijn door mensen, of zich verlaten voelen door God na wat ze meegemaakt hebben. Wees voorzichtig in wat je daarover zegt en reageer fijngevoelig.

WAT IS JOUW REACTIE OP DIT THEMA?

De Heer is mijn herder: leven vanuit een veilige en geborgen relatie. Wat bijzonder als je bedenkt dat de grote Schepper van hemel en aarde betrokken is bij jouw leven. Hij zorgt voor je. Je hoeft nooit bang te zijn en wat er ook gebeurt, hoe jij je ook voelt, Hij is altijd bij je!  Ervaar jij het in je dagelijk leven? Lees psalm 23 nog eens en vul je eigen naam in waar ‘ik’ of ‘mijn’ staat. Bijzonder, he?!

ADRESGEGEVENS SECRETARIAAT
Prins Willem-Alexanderpark 215, 3905 CG  Veenendaal
E-mail: [email protected]

ADRESGEGEVENS WERKPLAATS
Magazijnweg 3, 2404 CE Alphen a/d Rijn
Mobiel tel.: 06 139 73 824