LEVEN IS VOOR MIJ...

LEVEN IS VOOR MIJ…

In de hectiek van dit leven, zijn we allemaal op zoek naar geluk. We zoeken het in familie, in vriendschap, in sport en in ons werk. Voor sommigen is gezondheid het hoogste geluk, weer anderen vinden het in hun carrière. Allemaal dingen die waardevol kunnen zijn en het leven aangenaam kunnen maken. Maar wat is nu écht leven? Anders gezegd: Wie is het leven? We willen de bezoeker met dit thema laten nadenken over de vraag waar het nu écht om draait in dit leven. Voor Wie leef je – en wat is je doel? God heeft je gemaakt. Maar waarom? Het antwoord is, dat Hij Zijn leven gaf, om uiteindelijk jou het leven te geven. Dat is pas écht leven!

DEZE KAART GEVEN WIJ MEE AAN DE BEZOEKER

INHOUD STAND

  • Er hangt een grote banner met daarop foto’s en woorden. Dezelfde plaat vind je op de kaart die we uitdelen, op de achterkant staat een evangelieboodschap.
  • Er zijn boeken in de stand die gerelateerd zijn aan het onderwerp ‘Gezond leven’. En uiteraard een hoop andere boeken die de doelgroep zullen aanspreken.
  • Er zijn (kinder)bijbels.
  • Er is een display met o.a. gratis exemplaren van ‘Gods cadeau voor jou’.

HOE KAN IK HET GESPREK AANGAAN?

  • Je kunt de bezoeker een kaart aanbieden en vragen: ‘Wat is volgens jou écht leven?’ of ‘Wat vind jij belangrijk in het leven?’ of ‘God wil je écht leven geven. Wie is Hij voor jou?’
  • Je kunt de bezoeker wijzen op de banner (of op de afbeelding ervan op de kaart) en vragen welk genoemd onderdeel hij/zij het belangrijkst vindt in het leven. En waarom? ‘Welke plaats heeft God in jouw leven?’ ‘Wat heb jij met God?’ of ‘Wat geloof jij?’
  • Je kunt de bezoeker vragen wat hij/zij van de stand vindt, n.a.v. bijvoorbeeld het bord ‘healthy life’. ‘Wat heb jij met gezond leven?’ of ‘Wat vind jij belangrijk als het gaat om gezond leven?’
  • Je kunt wijzen op het kruis op de banner. Je ziet mensen die er ‘in’ staan, mensen die weglopen, er naartoe lopen en mensen die er van een afstandje naar kijken. ‘Waar sta jij ergens op dit plaatje?’
  • Er is een korte enquête beschikbaar met vragen over het thema. Wat is leven eigenlijk voor jou? Er staan wat quotes van bekende mensen over leven, met daartussen een uitspraak van de Here Jezus. Eens, of oneens? En dit leven houdt een keer op. Waar ga je dan heen? Aan de hand van de gegeven antwoorden, kun je het gesprek aangaan. Je kunt de enquête hier bekijken.
  • Je kunt ook datgene zeggen of vragen, wat jij op je hart hebt. Gods Geest woont in jou en wil je helpen om de juiste woorden te kiezen. Het thema is een mooi aanknopingspunt om iets te delen over Wie Hij is voor jou en hoe Hij in jouw leven aanwezig is. Het is altijd goed om je ervan bewust te zijn dat open vragen het gesprek op gang brengen – en dat gesloten vragen het gesprek stroef en eenzijdig maken.

MOGELIJKE REACTIES

Veel mensen vinden gezondheid het allerbelangrijkst. Als er mensen in hun omgeving ziek zijn, kan dat vragen/verwijten oproepen naar God – of zelfs zorgen voor het ontkennen van Zijn bestaan. Het is opmerkelijk hoeveel mensen leven in het hier en nu en voor wie plezier het belangrijkst is. Je zult merken dat veel mensen geen enkel idee hebben waarom Jezus op aarde kwam. Hoe kan Iemand die stierf aan een kruis, leven géven?

WAT IS JOUW REACTIE OP DIT THEMA?

Als je gered bent door de Here Jezus, is het: niet meer ik, maar Christus leeft in mij. Hoe bijzonder is dat? Maakt het je niet warm vanbinnen, dat Hij je niet alleen wilde redden van de dood, maar zelfs jouw Leven wil zijn? Die warmte, die liefde, die je voelt voor jouw Heer, mag zichtbaar worden voor de mensen om je heen. Hij wil stralen in jou, zodat verloren mensen aangetrokken worden door Hem, die de Weg, de Waarheid én het Leven is!

 

ADRESGEGEVENS SECRETARIAAT
Prins Willem-Alexanderpark 215, 3905 CG  Veenendaal
E-mail: [email protected]

ADRESGEGEVENS WERKPLAATS
Magazijnweg 3, 2404 CE Alphen a/d Rijn
Mobiel tel.: 06 139 73 824