JIJ BENT WAARDEVOL

JIJ BENT WAARDEVOL

Met dit thema willen we de beursbezoeker vertellen dat God hen waardevol vindt. Waarom? Omdat God de mensen gemaakt heeft. In deze maatschappij draait alles om schoonheid en prestatie. Als je niet meekomt met de rest, tel je al gauw niet meer mee. Veel mensen voelen zich afgewezen of eenzaam. Voor God is elk mens waardevol. Hij kijkt met bewogenheid naar verloren mensen en wil zo graag een relatie aangaan met hen. Hij wil hun Vader zijn. Daarvoor gaf Hij Zijn Zoon. De Here Jezus had Zijn leven ervoor over om ons bij Gods Vaderhart te brengen.

DEZE KAART GEVEN WIJ MEE AAN DE BEZOEKER

INHOUD STAND

  • Er hangt in de stand een grote banner met daarop de boodschap: ‘Jij bent waardevol’.
  • Er hangt een poster met daarop de tekst: ‘Ik zag vanochtend de liefde van God in de spiegel’.
  • Er staat een statafel met folders en boekenleggers die mensen kunnen meenemen.
  • Er zijn een hoop boeken die aansluiten bij onderwerpen die leven in deze maatschappij. Boeken over vrouw-zijn en huwelijk, boeken over gezond leven, maar ook boeken over pijn en verdriet in je leven. Natuurlijk zijn er ook (kinder)bijbels.
  • Er is een display met gratis exemplaren van ‘Gods cadeau voor jou’ en ‘Jezus, een levende relatie’.

HOE KAN IK HET GESPREK AANGAAN?

  • Je kunt een vraag stellen, als je de kaart geeft. ‘Jij bent waardevol! Wie zegt dat tegen jou, denk je?’ of ‘Voor God ben jij waardevol. Hoe vind je dat?’
  • Je kunt vragen wat een voorbijganger van de banner of andere poster vindt.
  • Er is een enquête beschikbaar met een aantal vragen over het thema. Eerst wat vragen over ‘waardevol zijn’ en daarna heel gericht over Gods liefde. Wat weet je daarover, en hoe heeft Hij die liefde laten zien? Aan de hand van de antwoorden kun je het gesprek aangaan, door meer vragen te stellen of door in te gaan op wat iemand zegt. Je kunt de enquête hier bekijken.
  • Je kunt ook datgene zeggen of vragen, wat jij op je hart hebt. Gods Geest woont in jou en wil je helpen om de juiste woorden te kiezen. Het is wel goed om je ervan bewust te zijn dat open vragen het gesprek op gang brengen – en dat gesloten vragen het gesprek stroef en eenzijdig maken. Hoe kun je geloofwaardig vertellen dat iemand waardevol is, als je geen interesse toont in zijn/haar verhaal? Als je eerst vraagt en luistert, kun je daarna delen.

MOGELIJKE REACTIES

Er zijn veel reacties die bij elk thema terug komen, omdat elk mens vanuit zijn eigen achtergrond en ervaringen naar God kijkt (of juist niet wil kijken). Bij dit thema, kan het gebeuren dat er pijn naar boven komt, als gevolg van afwijzing. Sommige mensen voelen zich niet waardevol, omdat ze niet voldoen aan de normen van anderen. Of helaas, omdat niemand ze ooit verteld heeft dat ze waardevol zijn. Ook zijn er mensen die zich afgewezen voelen door God, omdat ze negatieve ervaringen hebben met christenen/de kerk of doordat ze verdrietige dingen meegemaakt hebben. Het is best een teer thema. Probeer goed te luisteren naar de reactie van de ander. Wat zit er achter deze reactie? Hij wil door jou heen Zijn liefde voor de bezoeker laten zien. Hij/zij is waardevol voor Hem.

WAT IS JOUW REACTIE OP DIT THEMA?

Laat eens op je inwerken wat de inhoud van dit thema is. Het geldt niet alleen voor de bezoekers van de beurs. Vader God vindt jóu waardevol. Hij had Zijn leven voor jou over. Hij, de Schepper van hemel en aarde, heeft een plan met jouw kostbare leven. Hij wil vertrouwelijk met jou omgaan. Als je daarvan onder de indruk bent gekomen, dan wil je toch niets liever, dan Zijn liefde doorgeven aan anderen?!

ADRESGEGEVENS SECRETARIAAT
Prins Willem-Alexanderpark 215, 3905 CG  Veenendaal
E-mail: [email protected]

ADRESGEGEVENS WERKPLAATS
Magazijnweg 3, 2404 CE Alphen a/d Rijn
Mobiel tel.: 06 139 73 824