JIJ BENT GELIEFD...

JIJ BENT GELIEFD, WELKOM THUIS

In deze maatschappij draait alles om wat je bereikt, je uiterlijk, je gezondheid…
Vader God kijkt naar wie je werkelijk bent. Met dit thema willen we de bezoeker vertellen over Vader God, Die van je houdt. En vanuit díe grote liefde gaf Hij Zichzelf in Christus. De Heer Jezus stierf en maakte de weg vrij naar het hart van Vader God. In deze wereld vol pijn, schaamte, schuld en afwijzing mogen we zeggen: Hij heeft je lief, je bent welkom bij Hem. Hij heeft je gemaakt om met Hem te leven. Welkom thuis!

DEZE FLYER GEVEN WIJ MEE AAN DE BEZOEKER

INHOUD STAND

 • Met de inrichting van de stand willen we een huiselijk en warm welkom uitstralen.
 • Er hangt in de stand een grote banner met daarop de foto van de walnoot zoals die op de voorkant van de flyer staat.
 • Er hangt een tekstbord met daarop de tekst uit Mt. 11:28 ‘Kom naar Mij toe, als je vermoeid en belast bent, en Ik zal je rust geven’.
 • Er staat een statafel met folders en boekenleggers die mensen kunnen meenemen.
 • Er staat een pop op foam op de hoek van de stand die de mensen als het ware uitnodigt.
 • Er zijn boeken die aansluiten bij onderwerpen die actueel zijn in deze maatschappij. Natuurlijk zijn er ook (kinder)bijbels.
 • Er is een display met gratis exemplaren van ‘Gods cadeau voor jou’.

HOE KAN IK HET GESPREK AANGAAN?

 • Je kunt een vraag stellen, als je de flyer geeft. ‘Jij bent geliefd! Wie zegt dat tegen jou, denk je?’ of ‘God heeft jou lief. Hoe vind je dat?’
 • Je kunt vragen wat een voorbijganger van de tekst boven de haard vindt. Wie zegt dit? Wat betekent het? Wat weet je over Jezus?
 • Er is een enquête beschikbaar met een aantal vragen over het thema. Klik hier voor de enquête.
 • Je kunt ook datgene zeggen of vragen, wat jij op je hart hebt. Gods Geest woont in jou en wil je helpen om de juiste woorden te kiezen. Het is wel goed om je ervan bewust te zijn dat open vragen het gesprek op gang brengen – en dat gesloten vragen het gesprek stroef en eenzijdig maken. Hoe kun je geloofwaardig vertellen dat iemand welkom is, als je geen interesse toont in zijn/haar verhaal? Als je eerst vraagt en vooral luistert, kun je daarna delen.

MOGELIJKE REACTIES

Er zijn veel reacties die bij elk thema terug komen, omdat elk mens vanuit zijn eigen achtergrond en ervaringen naar God kijkt (of juist niet wil kijken). Bij dit thema, kan het gebeuren dat er pijn naar boven komt, als gevolg van afwijzing. Sommige mensen voelen zich niet geliefd, omdat ze niet voldoen aan de normen van anderen. Of omdat helaas niemand hen ooit verteld heeft dat ze geliefd zijn. De kans bestaat dat de persoon die je spreekt ‘thuis’ associeert met problemen binnen relaties, met onveiligheid of met alleen zijn. En niet iedereen heeft een positief vaderbeeld. Ook zijn er mensen die zich afgewezen voelen door God, omdat ze negatieve ervaringen hebben met christenen/de kerk of doordat ze verdrietige dingen meegemaakt hebben. Het is best een teer thema. Probeer goed te luisteren naar de reactie van de ander. Wat zit er achter deze reactie? Vader God wil door jou heen Zijn liefde voor de bezoeker laten zien. Hij/zij is welkom bij Hem!

WAT IS JOUW REACTIE OP DIT THEMA?

Lees eens rustig de tekst op de flyer. Herkenbaar? Durf jij kwetsbaar te zijn bij Vader God, wát je situatie ook is, hoe jij je ook voelt?  Laat jij het tot je doordringen: ik ben geliefd? Dat jij altijd welkom bent bij Hem – wat doet dat met je?
Wanneer je beseft wat jij voor Hem betekent, probeer dan eens met Zijn ogen naar de ander te kijken. Wil jij delen wat je gevonden hebt in Hem? Wil jij vertellen over jouw Thuis?

ADRESGEGEVENS SECRETARIAAT
Prins Willem-Alexanderpark 215, 3905 CG  Veenendaal
E-mail: [email protected]

ADRESGEGEVENS WERKPLAATS
Magazijnweg 3, 2404 CE Alphen a/d Rijn
Mobiel tel.: 06 139 73 824