Gods cadeau voor jou

Gods cadeau voor jou

‘Als je veel van iemand houdt, geef je het mooiste wat je hebt’, zingen Elly & Rikkert in een bekend kinderliedje. Dat klinkt bijzonder, maar wat is nu het mooiste dat je kunt geven? God houdt van ons, Hij gaf ons het mooiste Cadeau: liefde vanuit Zijn hart. De Heer Jezus stierf voor ons en bracht ons daardoor bij het hart van Vader God. Het is Gods verlangen dat alle mensen in Hem geloven, zodat er niemand verloren gaat. Gods liefde is een uitnodigende liefde – en Hij wil ons inzetten om andere mensen bekend te maken met Zijn liefde.

(standfoto volgt)

DEZE KAART GEVEN WIJ MEE AAN DE BEZOEKER

INHOUD STAND

  • De voorkant van de kaart is in de stand als grote fotowand zichtbaar als blikvanger.
  • Er is een tablet in de stand waarop je een enquête over liefde kunt invullen.
  • Onderstaande afbeelding is in de standwand verwerkt.
  • Er zijn boeken en verschillende (kinder)bijbels.

 

HOE KAN IK HET GESPREK AANGAAN?

  • Wanneer je de kaart geeft en de stelling herhaalt, zullen bezoekers over het algemeen bevestigend reageren. De vervolgvraag kan zijn: ‘En wat is het mooiste dat u/jij te geven hebt?’ Luister naar het antwoord en reageer inhoudelijk. Maak de link naar Gods liefde. ‘Hoe heeft God Zijn liefde laten zien?’ of ‘Wat betekent Gods liefde voor u?’
  • Je kunt de kaart geven en vragen: ‘Aan wie (Wie) denkt u bij deze stelling?’ Luister naar het antwoord en reageer inhoudelijk. Probeer te delen Wie zoveel van jou en de ander houdt en het mooiste cadeau gaf: Jezus. Wie is Jezus voor de ander?
  • Uiteraard kun je ook iets heel anders zeggen. Je zult zien dat veel mensen bij de boeken gaan kijken. Je kunt inhaken op wat je ziet gebeuren. ‘Mooie Bijbel hè? Wat lees jij nog in de Bijbel?’ Als je bidt voor de mensen die in en om de stand zijn, zul je Gods leiding ervaren en geeft Hij je vrijmoedigheid om te spreken.

MOGELIJKE REACTIES

De stelling laat mensen nadenken over wat nu eigenlijk het mooiste is dat je kunt geven. Veelgehoorde reacties: ‘Liefde’, ‘Aandacht’, ‘Jezelf’. Het mooiste dat je kunt geven is niet te koop! Wanneer je vertelt of vraagt over Gods liefde, zijn de reacties heel wisselend. Vaak reageren mensen met een verwijzing naar de gebrokenheid van deze wereld. Er is zoveel pijn en verdriet. Waar is God dan, als Hij liefde is? Bestaat Hij eigenlijk wel? Neem dit soort vragen en opmerkingen serieus en vraag door. Wat zit er achter zo’n opmerking? Het kan gaan over wereldproblemen, maar ook over pijn in hun eigen leven. Door ziekte, of door wat anderen je aan kunnen doen (misschien wel de kerk!). Vermijd een snel en makkelijk antwoord, en ga naast de ander staan. We hebben allemaal te maken met moeite en verdriet. We hebben allemaal te maken met dingen waar we zelf geen invloed op hebben. Waar is God? Prikkel de ander om na te denken over de vraag Wie God eigenlijk is. Hoe ziet Hij de gebrokenheid, hoe reageert Hij daarop? Hij nodigt uit om dicht bij Hem te komen en Hem te vertrouwen. Hoe krijg je relatie met God?

WAT IS JOUW REACTIE OP DIT THEMA?

Laat de stelling eens goed op je inwerken. Wat betekent het voor jou persoonlijk dat God het mooiste gaf dat Hij heeft? Hij deed het uit liefde voor jou. Hij is het waard dat je Zijn liefde beantwoordt door voor en met Hem te leven. Lees de achterkant van de kaart en probeer in een gebed aan Vader God onder woorden te brengen wat jouw persoonlijke reactie is op Zijn liefde voor jou. En vraag of je vervuld mag zijn met Gods bewogenheid voor verloren mensen.

ADRESGEGEVENS SECRETARIAAT
Prins Willem-Alexanderpark 215, 3905 CG  Veenendaal
E-mail: [email protected]

ADRESGEGEVENS WERKPLAATS
Magazijnweg 3, 2404 CE Alphen a/d Rijn
Mobiel tel.: 06 139 73 824