ARK VAN NOACH

ARK VAN NOACH

Dit thema gaat over het verhaal van Noach en de ark (Genesis 6). Het is een boeiende, maar ook ingrijpende geschiedenis. Nog steeds probeert de mens de plaats waar de ark is vastgelopen, ergens op het gebergte van Ararat, te vinden. Er zijn bij ontzettend veel volken verhalen bekend over een grote vloed op aarde. Maar wat is er precies gebeurd? Belangrijker: waarom gebeurde het? En wat zegt het ons, anno nu? God wil nog steeds mensen redden. De deur staat wagenwijd open.

Het is een mooi thema om mee op een (jaar)markt of braderie te staan in een stand. Kinderen vinden het leuk om te kijken en ouders blijven dan ook staan.

DEZE KAART GEVEN WIJ MEE AAN DE BEZOEKER

Voorzijde
Dit is de achterzijde waar uitgelegd wordt hoe actueel het verhaal van Noach voor ons is en hoe God ons wil redden

INHOUD STAND

  • In de stand staat een schaalmodel van de ark.
  • Boven het schaalmodel van de ark worden drie schilderijen geplaatst waarmee de bouw, de ark tijdens de vloed en landing met het offer worden uitgebeeld.
  • Er is divers foldermateriaal aanwezig om mee te geven.

HOE KAN IK HET GESPREK AANGAAN?

  • Je kunt de kaart geven aan een bezoeker en er een vraag bij stellen: ‘Wat weet jij over de ark van Noach?’ of ‘Waarom moest Noach duizenden jaren geleden een boot bouwen?’
  • Er is een korte enquête beschikbaar bij dit thema. Je kunt naar aanleiding van de gegeven antwoorden verder vragen of dingen uitleggen. Bekijk hier de enquête.
  • Je kunt een gesprek beginnen naar aanleiding van een reactie, al dan niet uitgesproken. Mensen zullen kijken naar het schaalmodel en de schilderijen en er iets van vinden. Stel open vragen en toon je belangstelling. Vraag God om leiding en wijsheid bij wat je mag vragen en zeggen.

EXTRA INFO BIJ DIT THEMA

Om je goed voor te bereiden op dit thema, is het goed om wat achtergrondinformatie te lezen over de ark van Noach. Je vindt hier een paar artikelen die je kunnen helpen daarbij.

MOGELIJKE REACTIES

‘Het is een mooi verhaal voor kinderen. Ik geloof daar niet in.’ ‘Gelooft u zelf dat de hele aarde onder water heeft gestaan? Dat kan toch niet?’ ‘Ik wist niet dat de ark er zo uit heeft gezien. Interessant.’ ‘De ark. Ja daar heb ik van gehoord. Iemand heeft die nagebouwd, toch?’

WAT IS JOUW REACTIE OP DIT THEMA?

Het is indrukwekkend om te zien hoe groots dit bouwproject is geweest. Tot in detail bereidde God de redding van uiteindelijk acht mensen en van dieren voor. Kom je ook onder de indruk van de gehoorzaamheid en het grote vertrouwen op God van Noach? Hij bouwde 120 jaar en riep mensen op om Gods redding te accepteren. Zonder resultaat. We mogen trouw zijn in het getuigen van de Here Jezus, ook als we geen resultaat zien. Hij ziet jouw hart en zal je belonen voor je gehoorzaamheid!

ADRESGEGEVENS SECRETARIAAT
Prins Willem-Alexanderpark 215, 3905 CG  Veenendaal
E-mail: [email protected]

ADRESGEGEVENS WERKPLAATS
Magazijnweg 3, 2404 CE Alphen a/d Rijn
Mobiel tel.: 06 139 73 824